Skip to main content

Hvad er cricket?

I cricket mødes tradition og action i en unik symfoni. Det er en sport, der tester færdigheder, udfordrer sindet og fejrer det fællesskab, der opstår på banen.

Cricketsportens oprindelse

Cricket er en af verdens ældste og mest fascinerende sportsgrene, med en historie, der strækker sig flere hundrede år tilbage. Siden dens oprindelse, har cricket spredt sig til mange dele af verden og er i dag en globalt elsket sport. Det er kendt for sin unikke kombination af tekniske færdigheder, taktisk dygtighed og ærefulde traditioner, hvilket gør det til verdens andenstørste sportsgren!

Grundlæggende regler

Cricket spilles mellem to hold bestående af 11 spillere hver. Et hold batter, mens det andet forsøger at få dem ud og forhindre dem i at score point. Spillet foregår på en rund bane med en rektangulær “pitch” i midten, hvor bolden bliver kastet fra. Formålet for holdet som batter er, at score point ved at slå bolden og løbe mellem to ender af “pitchen”, mens det kastende hold forsøger at få spillere ude ved at gribe bolden eller bryde gærdet, som er placeret bag batteren.

Crickets historie i Danmark

I Danmark hører man første gang om cricket i 1857, hvor H.C. Andersen, under et besøg hos Charles Dickens i England skrev, at han var med til at spille cricket, og at han fik et ordentlig slag over den ene finger, som blev blå og fik et hul.

De 2 første officielle cricketkampe blev afviklet den 7. oktober 1866. Den ene på Sorø Akademi mellem et hold fra skolens elever og Den Kjøbenhavnske  Boldspil-Klub. Den anden på Eksercerpladsen i Aalborg mellem Aalborg og Randers Cricket Club.

Vores historie

ECV har mere end 100 år på bagen. Det er vi meget stolte af, men vi kan desværre ikke koge det hele ned i denne tekst.

Derfor har vi samlet hele historien lige her:

Boost dine cricketskills

Indrømmet – cricket kan godt være lidt svært at forklare.

Har du stadig mod på at lære den lidt bedre at kende, så synes vi at du skal sende denne video!